Bliža se Valentinovo – praznik zaljubljenih! Ni lahko vsako leto imeti svežo idejo za darilo. Zakaj ne bi preprosto darilo izdelali kar sami 🙂
Tudi če se v kuhinji ne znajdete najbolje, te srčke lahko naredite! Ni jih potrebno kuhati, peči ali kakorkoli posebno pripravljati. Trik je samo topljenje čokolade 😀
Takšno darilce stane ca. 3€ (manj kot povprečna bonbonjera) in vam bo vzelo le 20min za pripravo.
Za pripravo potrebujete:
- 200g temne ali mlečne čokolade (ca. 1,5-2€)
- Sladek posip – pisane sladkorne mrvice (1,39€)
- Silikonski model za peko ali pripravo ledu
1. Za pripravo potrebujete silikonski model (moj je za pripravo ledu, ki sem ga kupila v Ikeji), nekaj dobre čokolade (sama sem uporabila Schogetten) ter posip po izbiri. Vendar najbolj priporočam pisane sladkorne mrvice. Na sliki so še hrustljave kroglice (Dolcela – ca. 0,70€), vendar z njimi ni tako lep rezultat.
2. Čokolado stopite v vodni kopeli. To naredite tako, da poiščete dve različno veliki posodi. Večjo napolnite z vodo in jo postavite na štedilnik. Manjšo postavite v njo, da malo plava v vodi (pomembno je, da se dno majhne ne stika z dnom velike). V manjšo nato natrgate čokolado in topite na srednje velikem ognju.
3. Čokolado topite dokler ne postane tekoča gladka masa.
4. V silikonski model dozirajte majhno žličko posipa v vsak žepek.
5. Stopljeno čokolado z žličko nanesite na vrh posipa, tako da zapolnite vsak žepek. Poln silikonski model postavite za 1 uro v zmrzovalnik.
6. Čokoladne srčke lahko zapakirate v prozorno folijo in okrasite s pentljo ter podarite svoji simpatiji 🙂
Kakršnakoli vprašanja nam lahko sporočite na info@bronsa.si ali pa kar spodaj v komentar.
Darilce je lahko samostojno ali del večjega darila. Še par idej na slikah 😀
Primer darila s Heart pop srčkom Primer darila s stekleničko